2001

Jászberény

04.11. József Attila verseit szavalta és énekelte Hobó (Földes László) Jászberényben a Déryné Művelődési Központ Ifjúsági Házában a költészet napja alkalmából.

Martfű

04.18. Költészet napi irodalmi délutánt tartottak a helyi nyugdíjasklub szervezésében a városi művelődési központban.

Mezőtúr

04.11. A városi versmondó versenynek adott otthont a Móricz Zsigmond Könyvtár és Közösségi Ház. A rendezvény egyúttal része volt a város millenniumi ünnepségsorozatának is.

Szolnok

04.09.  A költészet napja tiszteletére író-olvasó találkozót rendeztek  a Városi Kollégium Béla király úti kollégiumában. A vendégek: Dienes Eszter és Rékasy Ildikó voltak.

04.11. Dienes Eszter "Holdvirágzás" című új verseskötetének bemutatójára került sor a Költészet Napja alkalmából. Az írónővel Jenei Gyula az ESŐ c. irodalmi lap főszerkesztője beszélgetett.

A Városi Művelődési és Zenei Központ ünnepi műsorában közreműködtek a Bartók Béla kamarakórus és a Széchenyi István Gimnázium diákjai.

A József Attila Baráti Kör pedig a költő szobránál tartott megemlékezést.

Törökszentmiklós

04.07. Az Ipolyi Arnold Városi Könyvtár a költészet napjához kapcsolódó rendezvényén Kő Pál Kossuth-díjas szobrászművész Ipolyi Amoldról készített kisplasztikáját helyezték emléktáblára az intézmény emeleti folyosóján. A táblát dr. Kertész Róbert, a Jász- Nagykun-Szolnok Megyei Damjanich János Múzeum igazgatója avatta fel. A Könyvtárért emlékplakett átadására is ezen a napon került sor a házasságkötő teremben, majd a Csak a gyökér legyen erős című szépirodalmi antológia bemutatója következett, ahol Körmendi Lajos író és Kádár László szerkesztő beszéltek a könyvről.