2005

Abádszalók

04.11. A költészet napja alkalmából idén is megtartották az Ember Mária Könyvtárban a helyi óvodások versmondó találkozóját. A hagyományos rendezvényen közel ötven gyerek mondta el kedvenc költeményét,

Fegyvernek

04.08.„Jelen, múlt, jövő” címmel József Attila 100. születésnapja és a költészet napja alkalmából kulturális rendezvény helyszíne volt a művelődési ház. Felléptek: Mészáros Ildikó és Szabó Tibor fegyverneki, valamint Tonigold Gábor tiszagyendai versírók, illetve fiatal helyi alkotók.

Karcag

04.18.  A haza tágabb értelmű képzetet jelent. Látomást. - ez volt a címe annak a költészet napi rendezvénynek, melyen Szőcs Géza költőt látták vendégül a Csokonai Városi Könyvtárban.

Öcsöd

A József Attila-emlékév tiszteletére a helyi könyvtár és a József Attila Emlékbizottság szavaló- és rajzversenyre, valamint rajzpályázatra várta a gyermekeket. A rajzokat zsűrizés után a helyi művelődési házban állították ki.

Szajol

A Közösségi Ház és Könyvtár a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma támogatásával József Attila születésének 100. évfordulójára rajzpályázatot és kétfordulós levelezős vetélkedőt hirdetett.

Kun János rendhagyó irodalomórát tartott, melynek témája József Attila élete és költészete volt.

Szolnok

04.12. "Csak az olvassa versemet..." címmel József Attila műveiből összeállított felolvasóestre került sor a Verseghy Könyvtárban. A verseket Meister Éva színművész vezetésével a Teátrum Művészeti Alapiskola Kölyökszínpad tagjai (Mátyus Tímea, Mátyus Krisztina, Molnár H. Boglárka, Molnár Dávid, Rutkai Janka, Vágó Nikolett) mutatták be.

Takáts Béla felvétele - Verseghy Könyvtár Fotótára

Tiszafüred

04.11. A városi művelődési központban városi vers- és prózamondóversenyt rendeznek, amelyre három kategóriában jelentkezhetnek az általános és a középiskolák növendékei.
A hagyományos megméretésen idén természetesen József Attila volt a kötelező anyag. A közművelődési intézmény és a Zrínyi Ilona Általános Iskola és Pedagógiai Szakszolgálat emellett kistérségi irodalmi vetélkedőt is szervez, amelyen a költő életútjával, munkásságával kapcsolatos ismereteikről adhatnak számot a háromfős csapatok.

04.12. Színes programmal készült a városi könyvtár is, ahol egy hangulatos rendezvény keretében bárki felolvashatott, illetve lemezen meghallgathatta kedvenc József Attila versét. Az összejövetelen egyébként a Nagy Könyv játék is terítéken volt.

Tiszajenő

04.11.  Rendhagyó, szó szerint a falu apraját-nagyját megmozgató szavalóversenynyel emlékeznek meg József Attila századik születésnapjáról a kistelepülésen. Ugyanis 6-99 éves korig várták a versmondókat a helyi könyvtárban.