2000

Karcag

A költészet napja alkalmából a szolnoki Miks Mária Árnyjátékok fényben című könyvét mutatta be a karcagi városi Csokonai könyvtárban Körmendi Lajos József Attila-díjas író. A kötetet a karcagi székhelyű Barbaricum Könyvműhely adta ki. Az emberi lét titkait megörökítő, s az árnyékos oldalt is hűen bemutató verseit a karcagiaknak sorstársai Deméné Szondi Anikó és Deme János (Mátészalka), Rózsa Dezső (Debrecen) és Palásti Tibor (Szolnok) tolmácsolták.

Szolnok

04.08. Megrendezték újra a József Attila vers- és prózamondó versenyt.

04.10. Városi költészet napi ünnepséget tartottak a Hild Viktor városi könyvtárban. A rendezvényen fellépett a Verseghy Gimnázium és a Széchenyi Körúti Általános Iskola irodalmi színpada is.

Csabai István felvétele - Új Néplap archívuma

04.11. Szolnoki szerzők szimpóziuma címmel mutatkoztak be az Eső című irodalmi lap szerzői a Verseghy Kör szervezte irodalmi rendezvényen a Városháza dísztermében.

Mészáros János felvétele - Új Néplap archívuma

04.13. A költészet napja tiszteletére író-olvasó találkozót rendeztek a Verseghy Könyvtárban. Sepsy Judit költőnővel Tüskés Tibor irodalomtörténész beszélgetett. Közreműködött Molnár Zsolt gordonkaművész.