2018

Január

4. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Girnt Vilmos festményeiből nyílt kiállítás a Művészeti szalonban.

11. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Jászberényi Sándor íróval Jenei Gyula beszélgetett.

Verseghy Könyvtár Fotótára

19. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Szurmay Ernő emlékkiállítás nyílt a Helyismereti gyűjteményben a könyvtár 2. emeletén.

Verseghy Könyvtár Fotótára

18. Hild Könyvtár (Szolnok): Szavalóversenyt szerveztek a Magyar kultúra napja alkalmából a könyvtárban.

27.  Verseghy Könyvtár (Szolnok): SzolnoCon anime klubok találkozójának adott otthon az Ifjúsági részleg.

Verseghy Könyvtár Fotótára

30. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Olvassuk ki Európát! 2017. évi olvasási kihívás eredményhirdetésén vehették át a nyertes olvasók a nyereményeiket.

Verseghy Könyvtár Fotótára

Baba-mama klub a könyvtárban - Boldogházi Hírek

Február

1. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Szóvihar címmel Lackfi Jánossal találkozhattak az irodalombarátok.

Verseghy Könyvtár Fotótára

5. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Szép magyar beszéd döntőjének adott otthont a Gyermekkönyvtár.

Verseghy Könyvtár Fotótára

5-23. Szandaszőlősi Fiókkönyvtár (Szolnok): Ne ítéljen a borító alapján! címmel kölcsönzési akciót szerveztek a könyvtárosok.

8. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Szolnoki Fotóműhely kiállításnak adott otthont a Művészeti szalon.

Verseghy Könyvtár Fotótára

9. Hild Könyvtár (Szolnok):  "Itt a farsang, áll a bál" címmel kézműves foglalkozást tartottak a könyvtárban.

Szandaszőlősi Fiókkönyvtár (Szolnok): Valentin-napi kézműves foglalkozást és meseolvasást szerveztek.

Városi Könyvtár (Jászfényszaru): Nagy könyves kihívást előző évben teljesítő olvasókat köszöntötték egy kis ünnepség keretében a könyvtárban.

10. Hild Könyvtár (Szolnok): Bemutatkozott az Autistákért Szolnokon Civil Társaság. A beszélgetésen közreműködtek a Liget Úti Iskola diákjai. Oravecz Lizanka könyvbemutatója is színesítette a programot.

14. Verseghy Könyvtár (Szolnok):  A reneszánsz királyné, Beatrix címmel tartott előadást Mátyás király olasz hitveséről Kiszelyné Tóth Anett történész.

15. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Írókról, írásról, irodalomról beszélgettet Darvasi László és Jenei Gyula.

Verseghy Könyvtár Fotótára

16. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Karafiáth Orsolya volt a Művészeti szalon vendége. Az írónővel Lengyel Boldizsár beszélgetett.

Verseghy Könyvtár Fotótára

19. Verseghy Könyvtár (Szolnok):  A MKE megyei szervezetének taggyűlésén Czakóné Gacov Katalin tartott beszámolót európai szakmai útjáról.

Verseghy Könyvtár Fotótára

22. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Az Olvasókuckó klub tagjai Ázsia irodalmáról beszélgettek. Az Ifjúsági részlegben a Fantasy kör tagjai tartották meg havi találkozójukat.

23. Városi Könyvtár (Jászfényszaru): Wass Albert felolvasóestet tartottak az író születésének 110. évfordulója tiszteletére.

Verseghy Könyvtár (Szolnok): Lázadj fel! Mosolyogj! című író-olvasó találkozó vendége Schäffer Erzsébet volt. Az íróval Joó Zsuzsanna újságíró beszélgetett.

Verseghy Könyvtár Fotótára

23., 28. Szandaszőlősi Fiókkönyvtár (Szolnok): Mesél a papírszínház foglalkozáson A három toll című mesét hallgathatták meg a gyerekek.

24. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Tavaszváró kézműves foglalkozást tartottak a Gyermekkönyvtárban.

27. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Az olvasókör tagjai Kavabata Jaszunari munkásságáról beszélgettek a Művészeti szalonban.

28. Verseghy Könyvtár (Szolnok): A juta madzag sokoldalú felhasználását mutatta be Tóth Etelka Edit a Kreatívlak foglalkozásán.

A tiszaörsi könyvtár  - Ujvári László felvétele

Március

5. Hild Könyvtár (Szolnok): Vajdulákné Fótos Éva tartott kézműves foglalkozást a 3D-és papírcsodák klubfoglalkozás keretében.

Verseghy Könyvtár Fotótára

6. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Molnár Nikoletta fotóiból nyílt kiállítás Megragadt pillanatok címmel.

9. Szandaszőlősi Fiókkönyvtár (Szolnok): Kitűzőket készítettek a könyvtárosok gyermekekkel közösen.

21-28. Internet Fiesta

21. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Boszorkányokról tartott színes előadást Kiszely Tóth Anett történész az Életre kelt történelem sorozat keretében.

22.Községi Könyvtár (Pusztamonostor): "Ezernyolcszáznegyvennyolc te csillag" címmel irodalmi estet tartottak a könyvtárban.

Pusztamonostor Hírek archívuma

Verseghy Könyvtár (Szolnok): Kötter Tamással Jenei Gyula beszélegetett egy hangulatos közönségtalálkozó alkalmával a Művészeti szalonban.

Verseghy Könyvtár Fotótára

26. Hild Könyvtár (Szolnok): Tollforgatók A-tól Z-ig irodalmi vetélkedőt szerveztek Nógrádi Gábor PetePite című kötete alapján.

Verseghy Könyvtár Fotótára

Szandaszőlősi Fiókkönyvtár (Szolnok): "A tavaszi nyúl" című papírszínházi mesét hallgathatták meg a gyerekek angol és magyar nyelven.

27. Ipolyi Közművelődési Központ (Törökszentmiklós): Barabás Csaba tartott élménybeszámolót a Spartan Race akadályfutóversenyről.

IKK facebook oldala

Verseghy Könyvtár (Szolnok) Az Olvasókör Isaac Bashevis Singer, Nobel-díjas író munkáival ismerkedtek meg.

28. Verseghy Könyvtár (Szolnok): "Veszíts, hogy nyerj!" akcióindító a Városi Gyermektanáccsal.

Verseghy Könyvtár Fotótára

29. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Húsvéti kézműves foglalkozást tartottak a Gyermekkönyvtárban.

Felújítás alatt a tiszapüspöki könyvtár - Új Néplap archívum

Április

3. Hild Könyvtár (Szolnok): Az Olvasókör húsvéti foglalkozását tartotta a könyvtárban.

Verseghy Könyvtár Fotótára

5. Nagyközségi Könyvtár (Cibakháza): Telegdi Ágnes írót látta vendégül a település könyvtára.

11.  Ipolyi Közművelődési Központ (Törökszentmiklós): Ez is Költészet, csak másként című kiállítás megnyitójával és maratoni felolvasással emlékeztek meg a városban a Költészet napjáról.

12.  Verseghy Könyvtár (Szolnok): 7mérföldes csizmában heted7 határon című országos mesevetélkedő megyei döntőjének adott a könyvtár.

Verseghy Könyvtár Fotótára

13.  Szandaszőlősi Fiókkönyvtár (Szolnok): Oroszlán a könyvtárban című játékos mesedélutánt szerveztek óvodásoknak és kisiskolásoknak a könyvtár működéséről.

14. Hild Könyvtár (Szolnok): A kerekesszékes világjáró címmel író-olvasó találkozóra került sor Nagy Bendegúzzal.

15. Kertvárosi Közösségi Ház és Fiókkönyvtár (Szolnok): Játékos családi napot tartottak a városrészben lakók számára.

16. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Folyamatmenedzsment a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárban volt a címe Molnár Georgina elődaásának, amely a megyei könyvtárosok szakmai napján hangzott el.

Verseghy Könyvtár Fotótára

18. Verseghy Könyvtár (Szolnok): A nyúl szimbóluma a történelemben címmel tartott előadást Kiszely Tóth Anett történész.

20. Városi Könyvtár (Jászfényszaru): A Rubicon folyóirat Jászok és kunok különszámának bemutatójának adott otthont a könyvtárban.

Mi újság Fényszarun? archívumából

Verseghy Könyvtár (Szolnok): Zöld Világom 4.0 című környezetvédelmi vetélkedő döntőjére került sor a Europe Direct Szolnok és a Gyermekkönyvtár szervezésében. A Tavaszi zsongás program keretében pedig ökojátékokat is kipróbálhattak az érdeklődők.

26. Hild Könyvtár (Szolnok): A könyvtár vendége volt Sohonyai Edit író.

Verseghy Könyvtár Fotótára

25. Ipolyi Közművelődési Központ (Törökszentmiklós): Szádváry Gyula volt a vendégünk, aki tanítványaival háromszor járta végig az Országos Kéktúra útvonalát. Előadásainak, könyveinek célja Rockenbauer Pál (Másfélmillió lépés Magyarországon) emlékének ápolása, valamint a természetjárás népszerűsítése.

IKK facebook oldala

26. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Párducpompa címmel Tóth Krisztina irodalmi estjén a szerzővel Jenei Gyula beszélgetett.

Verseghy Könyvtár Fotótára

28. Verseghy Könyvtár (Szolnok): A Minerva Bábcsoport Csipkerózsika című mesét mutatta be a családi délelőttön.

Verseghy Könyvtár Fotótára

 

Karcag TV

Május

3.  Ipolyi Közművelődési Központ (Törökszentmiklós): Réti László krimi- és thrillerszerző volt könyvtárunk vendége. A jó hangulatú, kötetlen beszélgetés során fontos és érdekes témák kerültek elő íróvá válásról, írásról, könyvkiadásról egyaránt

IKK facebook oldala

2. Hild Viktor (Szolnok): Májusfát állítottak a Széchenyi-lakótelep iskolásai részvételével a könyvtár előtti téren. Ezen a napon Lippai Mariannát látták vendégül egy nagy létszámú közönségtalálkozón.

Verseghy Könyvtár Fotótára

Verseghy Könyvtár (Szolnok): QR-kód vadászatot szerveztek a könyvtárban.

7. Szandaszőlősi Művelődési Ház (Szolnok): Összmunkatársi értekezletet tartott a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény. E projektnap keretében került sor a jubileumi kitüntetések átadására is, amellyel az intézményben 20 éve dolgozó munkatársak munkáját ismerték el.

Verseghy Könyvtár Fotótára

9. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Szabó Magda munkásságát bemutató vándorkiállításnak adott otthon a Gyermekkönyvtár.

Verseghy Könyvtár Fotótára

10. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Rezdülések címmel nyílt meg Kolozsi Sándor ESFIAP, Hon. ÖGPh fotókiállítása a Művészeti szalonban. Ezen a napon Simon Béla világ- és Európa-bajnok evezőst látta vendégül a könyvtár az Ifjúsági teremben tartott közönségtalálkozón.

11. Hild Könyvtár (Szolnok): A fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Aranysor Íróklub műsorát hallgathatták meg az érdeklődők a Hild teremben.

Verseghy Könyvtár Fotótára

16. Községi Könyvtár (Pusztamonostor): Író-olvasó találkozó vendége volt a településen Telegdi Ágnes.

23. Ipolyi Közművelődési Központ (Törökszentmiklós): Ebben az évben rendezte meg a XI. Városismereti és környezetvédelmi vetélkedőt 7. osztályos tanulóknak az Ipolyi Arnold Könyvtár, Múzeum és Kulturális Központ és a Városvédő és -Szépítő Egyesület. Az eddigi 11 vetélkedőn összesen 173 csapat, azaz 519 törökszentmiklósi diák vett részt. Az idei vetélkedő döntőjére 2018. május 23-án került sor a Zsigray Színházteremben.

Kuncsorbai könyvtárban - Mészáros János felvétele

25. Szandaszőlősi Fiókkönyvtár (Szolnok): Játékos vetélkedőt szerveztek a gyereknek a fiókkönyvtárban.

Verseghy Könyvtár (Szolnok): "Boldogságcseppek" mesekönyv zenés bemutatóján Hajdú Katival, a könyv írójával, valamint Illés Mártával, a könyv illusztrátorával találkozhattak az érdeklődők.

Verseghy Könyvtár Fotótára

26. Hild Könyvtár (Szolnok): Gyermeknapi családi délután keretében avatták fel a Titkos királyság szabaduló szobát is, és egyéb meglepetésekkel várták az érdeklődőket.

Verseghy Könyvtár (Szolnok): Gyermeknapi foglalkozást tartott a Gyermekkönyvtárban a Mátyás király emlékév jegyében.

Június

5. Verseghy Könyvtár (Szolnok): A Nemzedékek emlékezete sorozatban Kis Krisztián Bálint Trianon 98 éve címmel tartott előadást.

7-11. Ünnepi könyvhét

7. Ipolyi Közművelődési Központ (Törökszentmiklós): Hajnal József újságíró mutatta be Mákdobáló című kötetét.

12. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Üvegharmónia - Egyediség az ékszereink által Magyarné Szűcs Erika üvegékszer kiállítása

14. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Lady’s Club Ki vagy nekem életem? A női lét sokszínűsége című előadássorozat 5. Kimondatlan áldásaink, átkaink – Mérgező harag, gyógyító jókívánság Előadó: Kiss Olga lélekgyógyász, női önismereti tanácsadó, dúla

16. Hild Könyvtár (Szolnok): Svarsnig Judit első önálló fotókiállításának megnyitója A kiállítást megnyitja Barhács László, közreműködik az Aranysor Íróklub

Verseghy Könyvtár (Szolnok): Születésnünnep címmel számos színes programmal várta az érdeklődőket Kiss Olga lélekgyógyász, női önismereti tanácsadó, dúla; Hoksári Éva jogász.

Verseghy Könyvtár Fotótára

24. Verseghy Könyvtár (Szolnok): MÚZUEUMOK ÉJSZAKÁJA Nappal zárva, este nyitva! - rendkívüli nyitvatartás, élményprogramok a könyvtárban. A részletes programkínálatról tájékozódjon a könyvtárban!

27. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Kreatívlak foglalkozást tartott Tóth Etelka Edit, aki nyári ékszereket készített az érdeklődőkkel. 

29. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Könyvtáros szakmai napra került sor

Verseghy Könyvtár Fotótára

 

Július

3. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Ty. Szabó Julianna festményeiből nyílt kiállítás a Művészeti szalonban.

Verseghy Könyvtár Fotótára

10. Községi Könyvtár (Tiszasüly): Hatvan új könyv érkezett a település könyvtárába.

Tiszasülyi gyermekolvasók - Mészáros János felvétele

25. Verseghy Könyvtár (Szolnok): A Kreatívlak foglalkozáson Tóth Etelka Edit a szélcsengők készítését mutatta be az érdeklődőknek.

Kuncsorbai könyvtár - Mészáros János felvétele

Augusztus

23. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Dolnay-Lágler Ágnes selyemfestmény kiállításának adott otthont a Művészeti szalon.

Verseghy Könyvtár Fotótára

Szeptember

4-7. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Szervezett könyvtárbemutató foglalkozásokkal vártál az általános iskolásokat az Analfabetizmus elleni küzdelem napja alkalmából.

12. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Ugyanaz és mégis más címmel nyílt László Cecília festményeből kiállítás a Művészeti szalonban. A tárlatot Danyi Zsuzsanna nyitotta meg.

Verseghy Könyvtár Fotótára

13. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Fókuszban a család címmel biblioterápiás foglakozást szerveztek Kalotainé Gacov Szerafina vezetésével.

Verseghy Könyvtár Fotótára

14. Hild Könyvtár (Szolnok): Hulló falevek címmel tartottak kézműves foglalkozást az érdeklődőknek.

15. Verseghy Könyvtár (Szolnok): A könyv útja címmel könyvtári családi túrákat szerveztek csoportoknak a Kulturális örökség napja alkalmából a könyvtárosok.

Verseghy Könyvtár Fotótára

19. Városi Könyvtár (Jászberény):  Megnyílt a Jászsági Népmesepont. 

Tutihír felvétele

Verseghy Könyvtár (Szolnok): Kiszely Tóth Anett életre kelt várakról indított előadássorozatot az Életre kelt történelem című klubfoglalkozás keretében.

25. Hild Könyvtár (Szolnok): Óvodai zenei nap keretében a szolnoki Szimfonik Harsona Együttes adott kakaókoncertet a könyvtárban. Ezen a napon Víg Balázs íróval is találkozhattak a könyvbarát gyerekek.

Verseghy Könyvtár Fotótára

27. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Én könyvtáram című szakmai napnak adott otthont az intézmény, ahol Farkas Ferenc, Gombos Péter, Márföldi István, Papp-Danka Adrienn és Tóth Máté tartott vetített képes előadást.

Verseghy Könyvtár Fotótára

Este pedig Joó Zsuzsa újságíró fagatta Molnár G. Attila szerkesztőt, aki A. G. Miller álnéven számos szépirodalmi alkotás szerzője is.

Verseghy Könyvtár Fotótára

28. Szandaszőlősi Fiókkönyvtár (Szolnok):  A Népmese napja alkalmából diafilmvetítést és mesedélutánt szerveztek kisgyermekes családok részére.

29. Hild Könyvtár (Szolnok): Mese-Széf családi vetélkedőt szerveztek a könyvtárosok a játékos kedvű olvasók számára.

Verseghy Könyvtár (Szolnok): Az Érdekes Szolnok című előadássorozat keretében a kultúra és a művelődés fellegvárairól beszélt Kis Krisztián Bálint helyi történelem tanár.
 

Október

1-7. Országos Könyvtári Napok

1.-26. Szandaszőlősi Fiókkönyvtár (Szolnok): Tűhegynyi kényelem címmel Tőkés Ágnes tűpárnagyűjteményébő nyílt kamarakiállítás. Ebben a hónapban  „Az én családom” című óvodásoknak szóló rajzpályázatra elkészült műveket is megtekinthették az érdeklődők a fiókkönyvtárban.

10. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Az Életre kelt történelem című történeti előadássorozat keretében érdekes várakat mutatott be Kiszely Tóth Anett történész.

13. Hild Könyvtár (Szolnok): Nádas Pál Árnyékban született csillagok című könyvének bemutatójára került sor.

18. Hild Könyvtár (Szolnok). Sohonyai Edit íróval találkozhattak szolnoki diákok egy hangulatos beszélgetés keretében a Széchenyi-városrészben.

Verseghy Könyvtár Fotótára

25. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Az Olvasókuckó könyvklub tartotta meg havi foglalkozását a könyvtárban.

25.- november 6. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Mi történt Judyval? – képregényes sztori Kulcsár Kinga rajzaiból nyílt kiállítás az Ifjúsági teremben.

27. Hild Könyvtár (Szolnok): Anime kör tagjai tartott foglalkozást a könyvtárban.

Verseghy Könyvtár Fotótára

30. Hild Könyvtár (Szolnok): Töj jó! elnevezésű családi programra várták a kézműveskedni vágyó érdeklődőket.

31. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Halloween jelmezes party-t szerveztek a diákok az ifjúsági részlegben.

Verseghy Könyvtár Fotótára

November

1.-20. Verseghy Könyvtár (Szolnok). Ebben a hónapban Szabó Tamás Munkácsy-díjas képzőművész kiállítása kapott helyet a Verseghy teremben. A japán kert árnya címmel pedig Sinkó István grafikusművész tárlatát tekinthették meg az érdeklődők a Művészeti szalonban.

 MINI-ART KIÁLLÍTÁS - A Hétszínvirág Óvoda bemutatkozó kiállítása. A kiállítás november hónapban látható a Gyermekkönyvtárban. 2018. november 8. 16:30 CSILLAGÁSZATI FOGLALKOZÁS – Kozmikus véletlenek Előadó: Ujlaki Csaba 2018. november 8., 22. 17:00 Tarológia Klub A beszélgetéseket Nagy Éva vezeti 2018. november 9. 17:00 KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ- Szegő Lili rajzainak kiállítása A kiállítást megnyitja: Kerekes Andrea paverpol oktató A kiállítás megtekinthető november 9-től december 8-ig az Ifjúsági részlegben. 2018. november 14. 28. 15:00-17:00 CSACSOGÓ BABAHORDOZÓ KLUB A foglalkozást vezeti Bán Zsófia. 2018. november 14. 17:00 ÉLETRE KELT TÖRTÉNELEM - Életre kelt várak I. Előadó: Kiszely Tóth Anett történész 2018. november 15., 29. 17:00 BIBLIOTERÁPIÁS FOGLALKOZÁS Vezeti: Kalotainé Gacov Szerafina fejlesztő biblioterapeuta 2018. november 15. 17:00 HONISMERETI SOROZAT - „120 éve született vitéz Bertalan Árpád” Előadó: Kiss Dávid történészhallgató, hagyományőrző 2018. november 15. 17:00 Lady’s Club - Karmaasztrológiai előadássorozat Téma: Szaturnusz, a karmikus tanító Előadó: Szendrei Julianna 2018. november 23. 17:00 KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ Ragyogó karácsony - gyöngyékszer- és fotókiállítás Csatos-Rácz Anita gyöngyékszerkészítő és Molnár Nikolett fotográfus kiállítása A kiállítás megtekinthető december 21-ig a Művészeti szalonban. 2018. november 24. 10:00, 10:45 CSALÁDI HÉTVÉGE Zenés bábelőadás a Minerva bábcsoport előadásában 2018. november 29. 16:00 NEMZEDÉKEK EMLÉKEZETE - Klebelsberg Kuno emlékezete Előadó: Kis Krisztián Bálint 2018. november 29. 17:00 OLVASÓKUCKÓ Könyvek a bőröndben! Utazás egzotikus tájakon: fókuszban Fekete-Afrika! 2018. november 29. 17:00 FANTASY KÖR Téma: Mezopotámia – Kultúránk bölcsője HILD VIKTOR KÖNYVTÁR Szolnok, Karczag L. u. 2. (+36-56-523-000 -- www.hildvk.hu) Minden szerdán 9:30 Babázó - Baba-mama klub 0-3 éves korig (ringatók, mondókák) 2018. november 6. 16:00-18:00 Olvasóklub mindenkinek 2018. november 10. 14:00-17:30 Márton-napi családi délután (Origami Klub, kézműves foglalkozások, egyéb meglepetések) 2018. november 13. 11:00 A magyar nyelv napja alkalmából közös szavalás a könyvtár előtti téren. 2018. november 17. 14:00-17:30 Lego Klub 2018. november 30. 15:00-17:30 Adventi kézműves foglalkozás HILD VIKTOR KÖNYVTÁR KÖZMŰVELŐDÉSI RÉSZLEG Szolnok, Karczag L. u. 2. (+36-20-402-3774) Nyugdíjas klubok foglalkozásai: 2018. november 5.,12., 14:00 , 26. 14:00 Erzsébet- és Katalin-napi bál Szakszervezeti Nyugdíjas Klub 2018. november 13., 27. 15:00, 23. 15:00 Erzsébet- és Katalin-napi bál Barátság Nyugdíjas Klub 2018. november 7., 14., 21., 28. 15:00 Pedagógus Nyugdíjas Klub 2018. november 15., 29. 14:00 Széchenyi Nyugdíjas Klub Csoportos foglalkozások: 2018. november 12., 26. 15:00 Kamilla Foltvarró Kör 2018. november 3. 14:00 Paverpol foglalkozás Demény Gabriella vezetésével 2018. november 6., 20. 17:00 Csikung Borsos Árpád csikung tanítóval 2018. november 20. 17:00 Papírfonoda 2018. november 20., 27. 10:00 Csacsogó babahordozó klub Minden hétfőn 9:00 ETKA-Jóga Minden hétfőn 18:00 Tiszavirág Daloskör Minden hétfőn 14:00 és minden csütörtökön 15:00 Cha-Cha-Cha amatőr tánccsoport Minden szerdán 14:00 Szenior örömtánc Minden pénteken 17:00 3-1-2 Meridián torna Térítéshez kötött programok: Minden csütörtökön 17:30 Hatha jóga Minden hétköznap 9:00-17:00 Játszó-Kuckó Ingyenesen látogatható programok: 2018. november 16. 15:00-18:00 Kézműves és helyi termékek kiállítása és vására a Hild Viktor Könyvtár előtti téren. Rossz idő esetén a „Zöld Ház” aulájában 2018. november 17. 10:00 Szoptatási tanácsadás Ilyés Annamária védőnővel 2018. november 17. 14:00-17:30 Babaruha börze 2018. november 28. 17:00 Aranysor Íróklub kiállításának megnyitója SZANDASZŐLŐSI FIÓKKÖNYVTÁR Szolnok-Szandaszőlős, Simon Ferenc u. 32. (+36-20-568-0006) Minden hétfőn 10 órától Zsipp-Zsupp könyvtári babázó foglalkozás 2018. november 5-30. Mickey egér 90 éves - válogatás a Disney-könyvekből 2018. november 13., 27. 14:30 - 18:00 Papírfonoda - papírfonó klub 2018. november 14. 16:30 Mesél a Papírszínház

6. Verseghy Könyvtár (Szolnok): "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" - Az én könyvtáram projekt keretében kifejlesztett Széllel slamben mintaprogramot mutatta be Balázs Ildikó szolnoki középiskolásoknak.

8. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Fekete Vince író volt a bibliotéka vendége, akivel Jenei Gyula beszélgetett.

Verseghy Könyvtár Fotótára

10. Hild Könyvtár (Szolnok): Márton napi foglalkozás keretében elevenítették fel a népszokásokat.

11. Városi Könyvtár (Jászberény): Minősített Könyvtár címet kapott a Jászberényi Városi Könyvtár.

Szigetváry Zsolt (MTI) felvétele

13. (Szolnok): Magyar nyelv napja alkalmából Dsida Jenő: Az én dalom című versét mondták el a szolnoki diákok a város több pontján.

Verseghy Könyvtár Fotótára

14. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Életre kelt várakról tartott vetített képes előadást Kiszely Tóth Anett történész.

17. Városi Könyvtár (Jászfényszaru): Angol napot szervezett a könyvtár Agatha Christie rajongók számára.

27. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Digitális Akadémia elnevezésű programban szolnoki diákok számára tartott foglalkozást Károly Nóra a digitális eszközök és az internet tudatos használatáról.

29. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Klebelsberg Kunóról tartott előadást Kis Krisztián Bálint a Nemzedékek emlékezete sorozat keretében. Az Olvasókuckó klub tagja pedig Könyvek a bőröndben! témakörben Fekete-Afrika irodalmáról beszélgettek. Este pedig Benedek Szabolcs: Kádár hét napja című könyvének bemutatójára várták az érdeklődőket. A szerzővel Jenei Gyula beszélgetett.

Verseghy Könyvtár Fotótára

30.- december 1. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Könyvtárak a hátrányos helyzetű emberek szolgálatában című országos konferenciának adott otthont a könyvtár.

Verseghy Könyvtár Fotótára

December

1-21. Verseghy Könyvtár (Szolnok):

5. Hild Könyvtár (Szolnok): A gyermekolvasók nagy örömére a Mikulás is ellátogatott a könyvtárba.

Verseghy Könyvtár Fotótára

10. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Összmunkatársi értekezlet és minőségirányítással kapcsolatos projektnapot szervezett a könyvtár vezetősége, amely keretében Ficzkó Zsuzsanna stratégiai menedzsment tanácsadó, szervezet- és működésfejlesztési szakértőtartott előadást.

15. Hild Könyvtár (Szolnok): Karácsonyi kézműves foglalkozást tartottak az érdeklődő családoknak a könyvtárosok.

Verseghy Könyvtár Fotótára

18. Verseghy Könyvtár (Szolnok): BibliotéKar ünnepi műsorával örvendeztte meg könyvtár közönségét.

Verseghy Könyvtár Fotótára

19. Verseghy Könyvtár (Szolnok): Kretatívlak foglalkozás vezetője Tóth Etelka Edit karácsonyi lámpás készítését mutatta be az érdeklődőknek.

Baba-mam klub a könyvtárban - Boldogházi Hírek