2007

Jászapáti

04.12. A Jászsági Költők Baráti Körének tagjai tartottak előadói délutánt a könyvtárban. A költők saját verseiken kívül több neves hazai alkotó költeményeiből is felidéztek egy csokorravalót. A műsort Bacsa Ferenc zenés előadása tette színesebbé.

Jászberény

04.12. A Gyermekek Háza a költészet napja alkalmából Szabó Lőrincről elnevezett szavalóversenyt rendezett.

Karcag

04.11. A költészet napja alkalmából Lövei Sándor, Püspökladányban élő fiatal költő verseskötetét mutatják be a karcagi Városi Csokonai Könyvtárban ma délután öt órakor az irodalom kedvelőinek. Majd a karcagi születésű, nyugdíjas pedagógus, Mátyusné Kiss-Pál Róza frissen megjelent verseskötetével ismerkedhettek meg az érdeklődők.

Mezőtúr

01.12 A költészet napja alkalmából Dörner György színművész önálló estjét láthatták az érdeklődők Mezőtúron Optimisták, bele a reménytelenségbe címmel, amelyben többek között Kölcsey Ferenc, Reményik Sándor és Wass Albert válogatott versei, valamint Kodály- és csángó dalok szólaltak meg.

Szolnok

04.10. A költészet napja alkalmából íróolvasó találkozót rendeztek a Hild Viktor Városi Könyvtárban. A rendezvény vendége Serfőző Simon költő, író volt, akivel Lászlóné Nagy Ilona könyvtárigazgató beszélgetett. A programban közreműködött még a Bartók Béla Kamarakórus, vezényel Molnár Éva karnagy és az Aranysor fróklub tagjai.