2015

Jászberény

04.11. A Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria épületében a költészetnapi illusztrációs pályázata, a Csodák csodája eredményhirdetését és az elkészült pályamunkákból összeállított kiállítás megnyitóját tartották meg. Este pedig a Déryné Rendezvényházban zenés irodalmi esten lépett fel Heinczinger Miklóssal, a Misztrál együttes tagja.

Rákóczifalva

04.10. A Varsány Közösségi Ház adott otthont a magyar költészet napja alkalmából meghirdetett szavalóversenynek. A megméretésen alsós, felsős, közép- iskolás tanulók és felnőttek léptek fel.

Szolnok

04.10. Megemlékezést tartottak a költő szobránál, majd este A szarvassá változott fiú című filmet mutatták be a Tisza Moziban. A vetítés előtt Demeter István házigazda fogadta a vendégeket: Trill Zsolt főszereplőt, Vidnyánszky Attila író-rendezőt és Jantyik Csaba producert.

04.11. A költészet napja alkalmából szerveztek rendhagyó felolvasóestet az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. Lakatos László roma származású költő verseit Venczelné Polgár Anna olvasta fel magyarul, majd lovári nyelven

Törökszentmiklós

04.09. „Maratoni” versolvasást szervezett a magyar költészet napja alkalmából az Ipolyi Arnold Könyvtár, Múzeum és Kulturális Központ, a Pro Bibliotheca Alapítvány, a Könyvbarát Kör és a KÉSZ Törökszentmiklósi csoportja.. A szabadon választható versek elmondása mellett a résztvevők megemlékeztek a 90 éve született Nagy Lászlóról és a 125 éve született Reményik Sándorról.