2012

Jászberény

04.11. A Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria a magyar költészet napja és Nemes Nagy Ágnes születésének 90. évfordulója alkalmából versillusztráció- pályázatot hirdetett a középiskolás korú diákok számára. A pályázóknak Nemes Nagy Ágnes Fák című költeményének hangulatát, üzenetét kellett ábrázolniuk a képzőművészet eszközeivel. A kiírásra érkezett művekből kiállítás is nyílt a galériában.

Jászfényszaru

04.11. A fényszaruiak Baráti Egyesülete és jászfényszarui városi könyvtár irodalmi estet rendezett a költészet napja és Örkény István születésének századik évfordulója alkalmából. Az est vendége volt Grecsó Krisztián kortárs író, költő, publicista és Ézsiás László költő, Aranyharang- és Vörösmarty-díjas versmondó.

Jászfelsőszentgyörgy

04.15. A művelődési házban a költészet napja alkalmából szavalóversenyt rendeztek óvodás, iskolás és felnőtt kategóriában. A rendezvényen megemlékeztek az idén 75 éve elhunyt József Attila költőről, az intézmény névadójáról is.

Kunhegyes

04.11. A költészet napja alkalmából rendeztek városi szavalóversenyt a településen. A zsűri elnöki tisztét lapunk egykori újságírója, D. Szabó Miklós látta el. A rendezvényhez kapcsolódva „Legkedvesebb versem” címmel rajzpályázatot is hirdettek, melynek legjobb alkotásaiból kiállítás nyílt.

Mezőtúr

04.11. Ünnepi gálaműsor keretében mutatták meg versmondó tudásukat a Városi Könyvtárban azok az irodalombarátok, akik az idei költészet napja alkalmából először meghirdetett kistérségi szavalóverseny győztesei lettek. A verseny négy kategóriájában összesen 135 szavaló indult, és a gálán a legjobbak léptek fel közülük.

Szolnok

04.10. A költészet napja előestéjén várták a rajongókat - igazi retró kávéházi hangulattal - az Ifjúsági Házba Hobo: Hármasoltár című előadóestjére. Hobo József Attila, Viszockij és Jim Morrison műveiből adott elő részleteket a közönségnek