1997

Jászberény

04.09. A költészet napja alkalmából a művelődési központ és ä városi könyvtár gyermekrészlege által szervezett Aranytól Aranyig címet viselő kétfordulós levelezős játék döntőjét rendezték meg a művelődési központ nagytermében.

04.10. Galkó Balázs színművész költészet napi József Attila-estjét hallgathatták meg az érdeklődők a városi könyvtár emeleti termében.

Karcag

04.07. A karcagi városi Csokonai könyvtárban költészet napja alkalmából a Kunhalom Polgári Körben Rideg István irodalomtanár, a kötet szerkesztője mutatta be Körmendi Lajos nemrég megjelent Kurgán című verseskötetét, melyből részleteket olvastak fel a gimnázium Szabó Pál Irodalmi Önképzőkörének tagjai.
A költő ezután beszámolt az őskeresés könyvéről, a Kurgánról, mely keleti útjainak lírai naplója. Közép-Azsiában, Tatársztánban, Mongóliában és Kínában járva, hol csak két-háromsoros lírai reflexiókat, hol látomásokat vet papírra Körmendi Lajos.

Kisújszállás

04.11. A költészet napja alkalmából Körmendi Lajos József Attila-díjas író és Hangyási Attila képzőművész közös bemutatkozást tartott az Alkotóházban.

Szolnok

04.11. Megemlékezést tartottak irodalmi színpadok közreműködésével  a Hild Viktor Városi Könyvtárban.

Hild Könyvtár Fotótára

04.13. A Ságvári Művelődési Házban szavalóversenyt tartottak. A résztvevők három kategóriában lépnek a közönség elé: általános iskola 5-6., illetve 7-8. osztályosok és középiskolások. A produkciókat elbíróló zsűri tagjai között volt Simor András költő és Galabárdi Zoltán prózaíró.

Törökszentmiklós

04.15. A Pro Bibliotheca Alapítvány és a városi könyvtár szervezésében a könyvtár gyermek- részlegében Csík Csaba előadóművész, Szabó Norbert fuvolaművész és Nagy Szabolcs gitárművész adott ünnepi műsort.