1985

Karcag

04.10. A költészet napja és József Attila születésének 80. évfordulója tiszteletére irodalmi délutánt rendeztett a költő fiatalkori műveiből Karcagon a Csokonai Könyvtár a TIT városi szervezetével közösen. A könyvtár klubjában pedig Szurmay Ernő, a TIT megyei szervezetének elnöke tartott előadást.

Mezőtúr

04.11. Kiss Anna költőnő volt a mezőtúri városi könyvtár vendége a költészet napja alkalmából. A vers- kedvelők délután 3 órakor az olvasóteremben találkozhattak a vendéggel.

Szolnok

 04.11. A Forrás főszerkesztője, Hatvant Dániel tartott előadást a Szolnoki Galéria Baráti Kör tagjainak a Verseghy Ferenc megyei Könyvtár olvasótermében.
Jelen volt még Dobozi Eszter, Körmendi Lajos és Pintér Lajos is. Bevezetőt Horváth Károly, a Verseghy könyvtár igazgatója mondott. A költészet napja alkalmából szervezett író-olvasó találkozón a Szigligeti Színház művészei is közreműködtek: Kőműves Sándor. Pusztay Péter, Vallai Péter, valamint Károly Edit népdalénekes.

Bejegyzés a Verseghy Könyvtár vendégkönyvében

04.24. A költészet és a zene kapcsolatával foglalkoztak a Csomóponti művelődési ház komolyzenebarátok körének tagjai. Vivaldi Négy évszak című művét elemezték Vájná Katalin zene- pedagógus segítségével.