1978

Alattyán

04.11. Irodalmi összeállítással emlékezett meg a költészet napjáról a művelődési ház irodalmi színpada.

Jászberény

04.11.Grafikusművészek alkotásaiból nyílt kiállítás Ady-lapok címmel a városi könyvtárban. Az emléklapok köréből Stettner Béla és König Róbert fametszetei, Farkas József és Fery Antal portré ex librisei, Vén Zoltán rézkarcai elevenítik fel a legváltozatosabb módon Ady Endre emlékét. Az illusztrációk között különös élményt nyújtanak egy Ady vers több művész által is megfogalmazott képi megjelenítései. A néző például Ágotha Margit és Józsa János a Párizsban járt alz Ősz című, Bangha Ferenc és Józsa János A fekete zongora című versekhez készített illusztrációit hasonlíthatja össze, értelmezheti. A kisgrafikai tárlat kiemelkedő élményeit jelentik még Csohány Kálmán, Rádóczy Gyarmathy Gábor, Tassy Béla rézkarcai és Reich Károly rajzai.

04.13. A költészet napja alkalmából író-olvasó találkozót rendeztek a jászberényi Aprítógépgyárban, a szakszervezeti kulturbizottság szervezésében. A találkozóra Szentmihályi Szabó Péter költőt hívták meg.

Karcag

04.14. A Déryné Művelődési Központ színháztermében Keres Emil Kossuth-díjas Érdemes-művész vendégszerepelt versekből szerkesztett műsorral.

04.18. A gimnázium tanulóinak és a Déryné Művelődési Központ irodalmi alkotókor tagjainak közreműködésével a költészet napja tiszteletére emlékműsort rendezett a Városi Csokonai Könyvtár.

Rákóczifalva

04.06. A Napfény étteremben a rákóczifalvi művelődési ház irodalmi és zenei klubjának tagjai emlékeztek meg a költészet napjáról.

Szolnok

04.17.  Délelőtt a Komarov teremben gyermekek számára rendeznek Kormos István emlékműsort. A műsorban, amelyet Nagy Gáspár, a Móra Kiadó munkatársa szerkesztett, a Szigligeti Színház művészei és Vitay Ildikó gitáros-énekes működtek közre.

Este pedig a „Szép versek ’77” című Bata Imre irodalomtörténész által szerkesztett műsorban a Szép versek című antológiában megjelent lírai alkotásokból hallgathattak az érdeklődők.

04.19. Iluh István költő találkozott a 605. sz. Ipari Szakmunkásképző Intézet kollégiumában a Horizont klub tagjaival.

Tiszaföldvár

04.23. A VIT ’78 és a költészet napja jegyében  a községi KISZ-bizottság és a könyvtár közös szervezésében KlSZ-korosztáiyú fiatalok szavalóverseny zajlott a művelődési házban.

Törökszentmiklós

04.10. A művelődési központ „Üj Tükör” klubja költészet napi ünnepségén Fekete Sándor irodalomtörténész „Perben Petőfiért” címmel tartott előadást.