1968

Abádszalók

Fodor András, József Attila-díjas költő volt a vendége, ahol a költészet napja alkalmából rendeztek költő és olvasó találkozót.

Karcag

04.28. A Városi Csokonai Könyvtárban Kiss Tamás költő találkozott olvasóival és az érdeklődőkkel.

Mezőtúr

04.24. Irodalmi estet szerveztek a Városi Könyvtárban Fodor András költő részvételével.

Szolnok

04.11. A nőtanács Tisza Antal úti pártházban és a Ságvári művelődési házban is működő egy-egy klbuja a költészet napja alkalmából József Attilára emlékeztek.

04.12. A Ságvári Művelődési Ház klubtermében a költészet napja tiszteletére rendezett ünnepségnek Nemes Nagy Ágnes és Lator László volt e vendége.
Bessenyei György irodalomtörténész, egyetemi docens bevezetőjéből a költészet napjának és magának a költészetnek a jelentőségét méltatta. Beszélt a magyar líra XX. századi nagy megújulásáról, Adynak és József Attilának ebben a lírában elfoglalt helyéről és a mai magyar költészetről, amely a legnemesebb hagyományokra épül. A bevezető után Hegedűs Ágnes, a Szigligeti Színház Jászai-díjas művésznője a két költő műfordításaiból szavalt, többek között Victor Hugo, Bumyin, Lermontov verseiből mondott el néhányat.

Katona Tamás az Európa Kiadó lektora bemutatta Nemes Nagy Ágnest és Lator Lászlót, beszélt költészetükről és a mai magyar lírában elfoglalt helyükről.
A költők felolvasása után ismét Hegedűs Agnes szavalt. A műsor Nemes Nagy Ágnes Lila fecske című kötetéből vett gyermekversekkel fejeződött be.

Tiszafüred

Fodor András, József Attila-díjas költő volt a vendége, ahol a költészet napja alkalmából rendeztek költő és olvasó találkozót.